• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk


Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.341538.4952
Euro43.605543.7803
Takvim
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam300
Toplam Ziyaret2511998
                      
YUNANİSTAN TÜRKLERİ DERNEĞİ (YUNTÜRK)

Yunan medyası: “2005’teki telefon dinlemelerinin failinin Amerikalı diplomat olduğu tespit edildi"

Yunanistan'da tele kulak skandalının faili bulundu

Yunan medyası: “2005’teki telefon dinlemelerinin failinin Amerikalı diplomat olduğu tespit edildi"

Yunanistan’da, 2005’te aralarında dönemin Başbakanı Kostas Karamanlis’in de bulunduğu üst düzey yetkililerin telefonlarının dinlendiği telekulak skandalının failinin ABD’nin Atina Büyükelçiliği’nde görevli bir memur olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, yaklaşık 10 yıl süren araştırmalar sonucunda, telefon görüşmelerinin, ABD’nin Atina Büyükelçiliği’nde “William B.” adıyla bilinen bir Amerikalı tarafından izlendiğine dair görüntü ve fotograflardan oluşan “önemli deliller” bulunduğu belirtildi.

Atina’da yayımlanan haftalık To Vima gazetesi, delillerin elde edilmesiyle harekete geçen sorgu hakimi Dimitris Fukas’ın, halen ABD’de Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) yakınında bir evde yaşadığı belirlenen 65 yaşındaki “William B.” aleyhinde “casusluk” ve “kişisel verileri ihlal etmek” suçlamasıyla iddianame hazırlanması için ABD’den yardım talebinde bulunacağını yazdı.

Haberde, Fukas’ın, delillere göre telekulak skandalında kilit rol oynadığı belirlenen “William B”nin Atina’daki faaliyetleriyle ilgili bilgilere “gizli servislerle ilişkisi bulunan bir kişinin ihbarı üzerine” ulaştığı ifade edildi.

Yunanistan’da, 2005’te patlak veren telekulak skandalında, 2004 Olimpiyatları öncesinden, Mart 2005'e kadar Başbakan Karamanlis, beş bakan, Yunanistan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları dahil 100 kişinin telefonlarının bir yıl dinlendiği ortaya çıkmıştı.


(AA )


969 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın