• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk


Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.341538.4952
Euro43.605543.7803
Takvim
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam325
Toplam Ziyaret2512023
                      
YUNANİSTAN TÜRKLERİ DERNEĞİ (YUNTÜRK)

Gümülcine-Kırcaali Yolu Bugün Açılıyor

Bulgaristan ve Batı Trakya Türkleri Arasındaki Hasret Sona Eriyor.

Gümülcine-Kırcaali Yolu Bugün Açılıyor

Gümülcine’yi Kırcaali’ye bağlayacak olan Makas yolu nihayet açılıyor. Gümülcine’de yayınlanan Paratiritis gazetesinin haberine göre yol 2 Ağustos 2013 Cuma günü (Bugün) Yunan ve Bulgar yetkililerin katılımıyla resmi olarak açılacak.



Resmi açılışı Bugün yapılacak olan yolun  5 Ağustos’a kadar araç trafiğine kapalı olacağı ve araçlara geçiş izni verilmeyeceği belirtildi.



Araç geçişlerinin 5 Ağustos’a bırakılmasının nedeni olarak yolun tamamının bitmediği Bulduklu(Tihiron) ve Kozlukköy(Karidia) köyleri çıkışlarında Köprü ve eski ana yola bağlama çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Yolun kısmi olarak ta olsa açılacak olması, Batı Trakya ve Bulgaristan Türkleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bulgaristan hükümetinin aylar öncesi açılışa hazır hale getirdiği yolun Yunanistan tarafındaki bölümünün tamamının ne zaman tamamlanacağı ise belli değil.

Yolun bitirilmesinin gecikmesine sebep olarak ödenek yokluğu ve ekonomik kriz gösterilirken, Yolun İki Türk şehri olan Gümülcine ve Kırcaali’de yaşayan Türkleri birleştirecek olması sebebiyle Yunanistan hükümetinin bu duruma sıcak bakmadığı ve işi ağırdan aldığı şeklinde de yorumlanıyor.

 
(internethaber)

 



3795 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın