• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk


Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.341538.4952
Euro43.605543.7803
Takvim
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam412
Toplam Ziyaret2512110
                      
YUNANİSTAN TÜRKLERİ DERNEĞİ (YUNTÜRK)

Çocuklarımız asimile olacak!!!

Çocuklarımız asimile olacak!!!

D.E.B. Partisi Genel Başkanı Mustafa Aliçavuş bugün Cuma namazı sonrası Bıyıklıköy’de (Mistakas) yaptığı konuşmada, yöneticilerin anaokullarında Türkçe öğretmek istemediklerini, Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin gittiğini ve son olarak da 240 İmam Yasası ile camilerimize ve Kur’an kurslarına el konularak çocuklarımızın asimile edilmek istendiğini vurguladı.

 Aliçavuş konuşmasının devamında da, “Nerde eşitlik? Hani bizi çok seviyorlardı! Seçim zamanı sırtımızı okşuyorlardı! Bırakalım azınlık haklarını. Onlar bizleri aştı.

 Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile vatanımız Yunanistan arasında kaldı; Atina ile Ankara arasında kaldı. Çünkü biz, vatandaşlık haklarını daha elde edemedik. Çünkü biz, ekonomik krizi yaşıyoruz ve ailemizden memur yok! Yunanlı ekonomik krizle boğuşuyor ama her ailede ikişer tane memur var! Ama benim Azınlığım hep ihmal edildi. Bu böyle gider mi? Geçmişteki filmi hepiniz biliyorsunuz. Gözünüzün önünde canlı gibi.

 Geçmişte olduğu gibi ya birlik beraberlik içinde mücadele edeceğiz, yoksa geleceğimiz ki çok hazin söylüyorum, bırakın entegre olmayı asimile olup çocuklarımız gidecektir. ” Görüşlerine yer verdi.

 

 (RODOPRÜZGARI)



987 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın