• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk


Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.341538.4952
Euro43.605543.7803
Takvim
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam345
Toplam Ziyaret2512043
                      
YUNANİSTAN TÜRKLERİ DERNEĞİ (YUNTÜRK)

Yunanistan'da kemer sıkma paketine karşı olan milletvekili ihraç edildi

Kemer sıkmayan vekil kovuldu

Yunanistan'da kemer sıkma paketine karşı olan milletvekili ihraç edildi

Yunanistan Başbakanı ve merkez sağ Yeni Demokrasi (ND) partisi Genel Başkanı Antonis Samaras, yeni kemer sıkma paketine karşı olan milletvekili Nikos Stavrogiannis'i partinin parlamento grubundan ihraç etti.

Samaras, Stavrogiannis’in son tasarruf önlemlerine meclisteki oylamada onay vermeyeceğini açıklamasının hemen ardından, parlamento başkanına, Stavrogiannis'in partinin parlamentodaki grubundan ihraç edildiği bilgisini verdi.

Samaras'ın, parti etik komitesine Stavrogiannis'in partiden ihracı için de talimat verdiği bildirildi.

Yunan hükümeti ile Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF temsilcilerinden oluşan troyka arasında kredinin 31,5 milyar avroluk yeni diliminin serbest bırakılması için 2013-2014 için alınacak 13,5 milyar avroluk son kemer sıkma önlemleri üzerindeki müzakereler sürüyor.

Pakete nihai hali verilince parlamentoda oylanacak.

Yunanistan’da ND, PASOK ve DİMAR'dan oluşan üç partili koalisyon hükümetinin 300 üyeli Yunan parlamentosunda toplam 177 sandalyesi bulunuyor. Partilerden daha fazla fire verilmesinin kemer sıkma paketinin oylamasında yeterli sayıya ulaşılmasına riske atabileceği düşünülüyor.

 

(AA)



822 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın