• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk


Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar39.227239.3844
Euro45.206745.3878
Takvim
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam51
Toplam Ziyaret2524625
                      
YUNANİSTAN TÜRKLERİ DERNEĞİ (YUNTÜRK)

Yunanistan'da gündem Muhteşem Yüzyıl

Yunanistan'da gündem Muhteşem Yüzyıl

Yunanistan'da yayına başlayan 'Muhteşem Yüzyıl' ülkede olay yarattı.

Antenna adlı televizyon kanalında yayınlanan diziye Pressing adlı dergiden büyük tepki geldi. Dergi kapağını ayırdığı diziyle ilgili olarak 'Rezillik' başlığını kullandı. "Halkların katliamcısı Süleyman televizyonlarımızda" ve "Yunan toplumunu Türkleştiriyorlar" gibi yorumlara yer veren dergi uzun analizinde Türk dizileri ile Yunan toplumunun kültürünün etkilenmek istendiğini öne sürdü.

 'BALKAN HALKLARINI KATLEDEN SÜLEYMAN'

Pressing, Muhteşem Yüzyıl'ı "Neo-Osmanlı propagandası" olarak tanımladı.

 

Atina'da da dizi yasaklansın sesleri tırmanmaya başladı. Milliyetçi cemiyet Ardin Muhteşem Yüzyıl'ı yayına koyan Antenna TV'yi "utanmadan, Yunanlar ve diğer Balkan halklarını katleden Süleyman'ı kahraman olarak gösteren diziyi yayınlamakla" suçladı.

SAYFALARCA HABER YAPTI

Ardin cemiyeti, Kültür Bakanlığı, Atina Akademisi ve Yunan RTÜK'üne dizinin yasaklanması için başvuruda bulundu.

 Ancak dizi sadece tepki çekmiyor. Akşam 21.00 sularında yayımlanan dizi Mega adlı kanaldaki Türk dizisi Sıla ile yarışıyor. Sıla'nın reytingi yüzde 30 iken Muhteşem Yüzyıl'ınki yüzde 13 civarında seyrediyor.

TiVi adlı televizyon dergisi de son kapağını Muhteşem Yüzyıl ve Sıla'ya ayırdı. Dergi sayfalar boyunca dizilerdeki gelişmeleri duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Selanik Metropoliti Anthimos bir vaazında "Ben Türk dizilerini izlemiyorum siz de izlemeyin" demişti.

Ardından aşırı sağcı Altın Şafak Partisi başkanı Nikos Mihaloliakos partisinin milletvekillerine Türk dizisi izlemeyi yasaklamış, Yunan televizyonlarından da dizileri yayından kaldırmalarını istemişti.



1789 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın